perjantai 27. huhtikuuta 2012

Puutarhailua

Olen nyt kahtena iltana työpäivän jälkeen laittanut uutta kasvumultaa ja kasveja tulevaan perennapenkkiini, mutta vieläkään se ei ole valmis. Tilaamani kasvilähetys  Viherpeukaloilta saapui siis eilen vaikka odotin sitä vasta toukokuun puolella. No, menin työpäivän jälkeen ostamaan kasvumultaa, ja sain ystävällisen Kodin Terran miesmyyjän kantamaan nuo 5 säkkiä, a'70 litraa, autoonikin. Kotipihalla sitten punnersin ne kottikärryihin, että sain ne oikeaan paikkaan, mutta eihän nuo 5 säkkiä riittääneetkään kuin puoleen alueeseen, joten mieheni kävi tänään hakemaan toiset 5 säkkiä. Eilen siis istutin osan ja tänään loput lähetyksessä tulleista. Eilisellä multaostoksella mukaani tarttui 2 puksipuuta ja tänäänkin kiersin taimimyymälän kautta kotiin. Tänään ostin vielä yhden puksipuun, muutaman tuoksumataran, kiiltoleimuja ja jalokuunliljoja. Yhdistävä tekijä kaikille tuon perennamaan kukille on se, että ovat valkokukkaisia. Keväisin puutarhan kasteluvedeksi käy suihkualtaan talven yli ollut vesi. Se kun on pakko jonnekin tyhjentää, että saa raikkaan veden altaaseen ja altaankin pestyä kaikesta moskasta, jota sinne syksyllä putoaven lehtien ja tuulen mukana kulkeutuu. Joten tuolla 1000 litralla vettä kastelee 'muutaman' kerran.
                                                  Kuvassa siis viime kesältä suihkuallas.
Perennapenkin kuvan laitan, kunhan saan sen valmiiksi. Vaikka osa onkin juurakoita, joista ei pinnalla näy vielä mitään.
                                                     

1 kommentti:

  1. Minä tahtoisin myös jotain kasveja puutarhaan. En vain tiedä niistä kovinkaan paljon, siksi esimerkiksi on hieman ongelma kasvualustan ostamisen kanssa. Kun en tiedä, sopiiko kaikki kaiken kanssa. Ihana tuo suihkuallas joka teidän pihassa on.https://www.kaiwur.fi/viherrakentajille/mullat-kuorikatteet/

    VastaaPoista